23948sdkhjf

Primetals skal støtte gjenoppbyggingen av Ukrainas stålindustri

Den ukrainske regjeringen og Primetals Technologies har signert en intensjonsavtale for å gjenoppbygge den ukrainske stålindustrien.

Tidligere i år, under Ukraine Recovery Conference som ble  holdt i London, sluttet Primetals Technologies seg til den ukrainske regjeringens plattform for grønn utvinning av metallindustrien i Ukraina. Konferansen ble innviet av Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, og Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyy.

Ledende industri i Ukraina

Jern og stål er Ukrainas nest ledende industri etter landbruket, og bidro til 10 prosent av landets BNP før krigen. Plattformen for å gjenopprette stålindustrien i Ukraina samler store aktører innen jern- og stålsfæren for å støtte gjenoppbyggingen. Landets geografiske posisjon vil gjøre det mulig å mate europeiske og globale forsyningskjeder med råstoff og stålprodukter med lavt karbonutslipp.

Som et første skritt mot avtalen vil Primetals Technologies bidra til en mulighetsstudie som er planlagt ferdigstilt i 2024.

- Vi er veldig glade for å støtte den ukrainske regjeringen for gjenoppretting av den ukrainske stålindustrien, sier Dr. Alexander Fleischanderl, leder for grønt stål og senior visepresident i Primetals Technologies.

- Viktig europeisk rolle

-Stålverkene i Ukraina har lenge spilt en viktig rolle på europeisk og globalt nivå, og jern- og stålsektoren er sentral i Ukrainas økonomi. Med de anslåtte investeringene rettet mot hele verdikjeden, er Ukraina klar til å bli et globalt knutepunkt for grønn jernfremstilling og stålproduksjon, fortsetter han.

Det er anslått at investeringer verdt 20–40 milliarder dollar vil være nødvendig for å etablere en grønn jern- og stålverdikjede i Ukraina. Disse investeringene vil omfatte utvinning og pelletisering av jernmalm, ren kraft og hydrogenproduksjon, grønn jernproduksjon og stålproduksjonsanlegg, og relatert infrastruktur.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078