23948sdkhjf

Vår Energi oppgraderer oljevernsystem

Vår Energi har tildelt det Horten-baserte teknologiselskapet Vissim en kontrakt for å oppgradere oljedeteksjonsteknologien på operatørselskapet installasjoner på norsk sokkel.

I henhold til avtalen skal Vissim levere en ny og oppgradert løsning for oljedeteksjon til Vår Energi.

Både Balder FPSO-en og prosessplattformen på Ringhorne skal utstyres med den nye løsningen.   

Kostnadseffektiv løsning

– Vi installerer en kostnadseffektiv løsning som både gjenbruker hardware som allerede er installert og forbedrer oljevernovervåkningen betydelig, sier Håvard Odden, direktør for Vissims virksomhet i Nordsjøen.

Alle installasjoner på norsk sokkel er utstyrt med radarteknologi for sporing av fartøy. To-i-ett-løsningen fra Vissim muliggjør både fartøyssporing og deteksjon av oljesøl ved hjelp av samme radar. En generell utfordring med radarbaserte systemer for deteksjon av oljesøl er at billedbehandlingsteknologien utløser falske alarmer som operatører må overvåke og håndtere manuelt. Slik falske alarmer kan utløses av kraftig regn, kjølvann fra fartøy, og andre fenomener.

Vissim har brukt 1,5 år på å utvikle den nye løsningen, som er basert på innspill fra operatørselskaper på norsk sokkel. Den radarbaserte løsningen anvender oppgradert billedbehandlingsteknologi for å oppdage enda mer, men utnytter maskinlæring for å lære systemet hva man må respondere på og hva som kan ignoreres.

Fornøyd: Håvard Odden, direktør for Vissims virksomhet i Nordsjøen. Foto: Vissim

Kilde: Pressemelding fra Vissim

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14