23948sdkhjf

SSAB og VBG Group samarbeider om en fossilfri verden

Nylig ble det signert en samarbeidsavtale mellom SSAB og VBG Group om fossilfritt stål.

VBG Group har vært en lojal kunde av SSAB i mange år og nå er forholdet styrket med en LOI (Letter of Intent) om fremtidige leveranser av fossilfritt stål.

- Vi ønsker VBG Group velkommen til familien av fossilfrie partnere i vårt nordiske hjemmemarked. Et viktig tillegg til vårt arbeid med å knytte oss til seriøse aktører og sterke selskaper. Nå begynner neste etappe i reisen mot fossilfrie leveranser, sier Matts Nilsson, salgssjef SSAB Europe i Sverige og Norge.

Sikrer fossilfrie stål-leveranser

SSAB har levert høykvalitets premiumstål i mange år til VBG Groups Truck & Trailer Equipment-divisjon og nå tas ytterligere skritt for å styrke forholdet. I tillegg til løpende prosjekter og felles opplæring, sikrer avtalen fremtidige leveranser av fossilfritt stål, noe som kommer VBG Groups merkevarer og deres kunder til gode.

- For VBG Group og våre ambisjoner om å skape bærekraftig og lønnsom vekst for våre merkevarer, passer SSABs initiativ oss perfekt. Våre produkter er preget av sikkerhet, pålitelighet og innovasjon, noe som forsterkes ytterligere av vårt engasjement for bærekraft, sier Anders Erkén, konsernsjef i VBG Group.

Koblinger på lastebiler

VBG Groups Truck & Trailer Equipment-divisjonen utvikler, produserer og markedsfører blant annet komplette systemløsninger for koblingen mellom lastebiler og tilhengere med fokus på det nordiske markedet under merkevaren VBG. Divisjonen utvikler og selger også automatiske snøkjettinger under merkevaren Onspot.

- Vårt mål er å være markedsleder i våre segmenter og vi ønsker alltid å være i forkant med våre systemløsninger og kunne levere merverdi til våre kunder, sier Anders Erkén.

Sammen med partnere utvikler SSAB en løsning for fossilfri jern- og stålproduksjon. Ved å bruke fossilfri elektrisitet og hydrogen erstatter de den tradisjonelle jernmalm- og koks/kullbaserte stålproduksjonen og har ambisjoner om å endre stålproduksjonsprosessen fundamentalt. Målet er å levere fossilfritt stål til markedet i kommersiell skala i 2026.

Nordiske hjemmemarkedet

- Nå som VBG Group er en del av vår fossilfrie verdikjede, føles det som om vi har nok en god plattform for fremtidige samarbeid i det viktige nordiske hjemmemarkedet. VBG Group er et naturlig steg, da vi liker å prioritere stabile produsenter for de første leveransene av fossilfritt stål, sier Matts Nilsson

Kilde: Pressemelding fra SSAB

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094