23948sdkhjf

Amerikansk stålindustri rammet av streik i bilindustrien

Pågående streiker i den amerikanske bilindustrien har fått etterspørselen etter stål til å falle, og Wall Street Journal rapporterer at prisen for kveilplate har falt 40 prosent siden april.

US Steel stengte midlertidig en ovn ved fabrikken i Illinois i forrige måned på grunn av streiken, og permitterte mer enn 200 arbeidere.

Flere nedleggelser?

Hvis streiken blir langvarig, kan flere nedleggelser følge.

Den pågående UAW-streiken er første gang fagforeningen lanserer en samtidig streik mot Ford, General Motors og Stellantis.

25.000 i streik

For tiden er rundt 2.000 av de 150.000 UAW-medlemmene ansatt av de tre beste USA-baserte bilprodusentene i streik, men fagforeningen har ikke utelukket å utvide streiken over hele landet hvis samtalene trekker ut.

GM uttalte at streiken har kostet bilprodusenten rundt 200 millioner dollar så langt, og selskapet bekreftet at de sikret en kredittlinje på 6 milliarder dollar dagen før.

Fagforeningen har stilt ambisiøse krav i lønn, ytelser og jobbbeskyttelse.

- Vi har havnet bak

-Vi er forberedt på å gjøre alt vi må gjøre. Vi er lei av å falle bak. Det er ingen unnskyldning. Disse selskapene har tjent en kvart trillion dollar de siste 10 årene – 21 milliarder dollar de siste seks månedene alene - og våre arbeideres lønn og vilkår har gått bakover, sier forbundspresidenten Shawn Fain i fagforeningen i en kommentar.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078