23948sdkhjf

Reach Subsea kjøper australsk undersøkelsesselskap

Norske Reach Subsea har inngått en avtale om å kjøpe det australske marineundersøkelsesselskapet Guardian Geomatics som en del av sine globale ekspansjonsplaner.

Guardian Geomatics ble etablert i februar 2018.

Selskapet tilbyr marine undersøkelsesløsninger til olje- og gassindustrien og offentlige kunder, som inkluderer geografiske, hydrografiske, oseanografiske og miljøundersøkelser.

Det skriver Reach Subsea i en pressemelding.

Global ekspansjon

I tillegg utfører Guardian geotekniske stedsundersøkelser, posisjonering og ROV-tjenester, i tillegg til å tilby hovedkontrakt og konsulenttjenester.

- Med Guardians markedsposisjon i Australia, ekstremt erfarne team og gode plattform for kartlegging og databehandlingsteknologi, akselererer oppkjøpet vår strategiske globale ekspansjonsagenda og åpner nye dører for oss i Australia og Stillehavsmarkedene, sier adm. dir. Jostein Alendal i Reac Subsea.

- Guardian Geomatics sin eksisterende undersøkelsesvirksomhet er svært attraktiv, og som en del av Reach Subsea vil selskapet tjene som en muliggjører for lansering av vår ubemannede Reach Remote-plattform i Australia og andre globale markeder, fortsetter han.

Sterkt og rask vekst

I regnskapsåret 2023 nådde det australske selskapet en omsetning på 41,7 millioner australske dollar, en vekst på 96 prosent sammenlignet med 2022, mens selskapets EBITDA økte med 41 prosent i samme periode.

 Reach Subsea kjøper 100 prosent av aksjene i Guardian Geomatics.

Perfekt match

- Det er ingen overlapping med Reach Subseas undersøkelsesdivisjon i dag, og Guardian Geomatics vil styrke vårt tilbud betydelig, spesielt innen ubemannede overflatefarkoster (USV), autonome undervannsfarkoster (AUV), rapportering og levering av høyspesifikasjoner. Videre vil Guardian spille en viktig rolle i utførelsen av vår åtteårige overvåkingskontrakt i Australia. Kombinasjonen av Reach og Guardian er et perfekt eksempel på hvordan to pluss to blir mer enn fire, sierAlendal avslutningsvis.

Kilde: Pressemelding fra Reach Subsea

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078