23948sdkhjf

Rec Solar stengt ned igjen

Problemene for solcelleprodusenten Rec Solar ser ut til å ikke ha noen ende. Nå er produksjonen på nytt stengt ned igjen.

Det er Rec Solars fabrikk i Kristiansand som er stengt ned.

Til Fædrelandsvennen sier verkssjef Rune Almaas at produksjonen er stengt ned. Han legger til at ingen i selskpapet er permitterte, og han kaller nedstengningen for "udramatisk".

Marked med brukket rygg

Hovedverneombudet ved bedriften, Vidar Ree, sier til NRK at årsaken til nedstengningen skyldes at "markedet ligger nede med knekt rygg". Men heller ikke han kaller situasjonen for dramatisk.

Selskapets indiske eier, Reliance Group, har garantert for selskapets virksomhet gjennom 2023, skriver Fædrelandsvennen.

50 ble sagt opp

I august i fjor vedtok selskapet som eier Rec Solar å stenge ned produksjonen grunnet høye strømpriser. Den gang ble 200 ansatte permittert – det gjaldt både fabrikken i Kristiansand og ved anlegget i Porsgrunn, hvor Rec Solar også har en fabrikk.

I mars i år kom imidlertid godnyheten om at produksjonen kunne starte opp igjen – denne gang med 122 ansatte. I mellomtiden hadde 50 ansatte blitt sagt opp, mens 80 hadde funnet seg nye jobber og dermed sagt opp selv.

Kilde: Fædrelandsvennen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.52