23948sdkhjf

Det haster for vindkraftbransjen

Norske vindkraftselskaper må finne partnere nå hvis norsk vindkraft ikke skal bli utkonkurrert av svenskene i forhold til elsertifkatstøtten, mener NVE-direktør Per Sanderud.
– Det haster å komme på banen. For å rekke å få ny vindkraft på nett før 2020, må vindkraftselskapene ha en åpen dialog med hverandre og potensielle leverandører for å sikre tilgang til den beste og mest kostnadseffektive teknologien som finnes, sa vassdrags- og energidirektør Per Sanderud i forbindelse med NVEs vindkraftseminar, som i år avholdes på Lista 17.–18. juni.

I Norge er det kun to vindkraftprosjekter under bygging i dag, mens det bygges for fullt i Sverige. Det er viktig at gitte konsesjoner blir utnyttet, hvis ikke vil investeringene skje i Sverige, mener Sanderud.

Trenger investorer
- Bransjen har fått støtteordningen de ba om, og det er gitt en rekke konsesjoner. Fornybar strøm vil være en ettertraktet vare i det lange løp, og Norge har gode vindforhold. Det er viktig med en industriell tilnærming for å utnytte stordriftsfordelene og oppnå gode priser hos leverandørene, understreket Sanderud og fortsatte:

- Vindkraftbransjen trenger solide investorer som kan tenke langsiktig. Lar vi sjansen til å bygge en livskraftig vindkraftindustri gå fra oss, vil det ikke bare gå ut over Norges mål om ny fornybar energi, men også viktig verdiskapning, arbeidsplasser og kompetanse vil gå tapt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11