23948sdkhjf

2.000 tonn flyttet ut på lekter

Gudrun er snart klar for reisen til Nordsjøen. I går ble plattformdekket kjørt ut på lekteren ved verftet i Haugesund. Operasjonen for å få det enorme byggverket ut på lekteren startet tirsdag morgen. Den tok hele dagen.
En lettet og fornøyd prosjektdirektør i Aibel, Jon Garborg, kunne i går ettermiddag konstatere at den aller siste etappen nærmer seg.

Da arbeidet startet i går tidlig, stod deler av plattformdekket ut over sjøen. Trailere ble satt under dekket, og lekteren ble ballastert. Dette for at trailerne skulle få riktig last.

- Det at dekket hang ut over sjøen gjorde at operasjonen var litt spesiell, forklarer Garborg. Han legger til at de hele tiden passet på at lekteren var forsvarlig fortøyd, og at fortøyningen ble justert med jekker for at trailerne skulle ha snorrett kjørebane.

Leverer til tiden
12.000 tonn med plattform og fundamenter ble så flyttet 80 meter. Nærmere 1.800 hjul, fordelt på 440 akslinger, måtte til for å få giganten ut på lekteren.

Men fortsatt gjenstår noen uker med knallhard jobbing for å få alle detaljer på plass. Utseiling blir trolig mellom 17. og 24. juli.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078