23948sdkhjf

Miljø Norge: Ombruk av brannslokkingsapparater – mindre nytt stål

Et nytt Lier-selskap har startet opp produksjonen med ombruk av brannslukkingsapparater. Det gir store kutt i CO2-utslipp og mindre produksjon av nytt stål.

Miljø Norge heter selskapet som har etablert en egen produksjonslinje for ombruk av brannslukkingsapparater.

Med 26 millioner kroner i støtte i fra Innovasjon Norge etablert brødrene Petter og Geir Mathisen selskapet i 2021 med et ønske om bærekraftig produksjon, skriver Lierposten.

10 millioner og 20 ansatte

Året etter hadde selskapet en omstning på noe mindre enn 10 millioner kroner. Nå har om lag 20 ansatte sitt daglige virke i bedriften.

Automatisering og effektivisering av prosessen med å refylle brannslukkingsapparat gjør at ombruket blir bærekraftig, og kan spare miljøet for store co₂-utslipp og produksjon av nytt stål, hevder de to brødrene, som er kjent med at det ikke er noe nytt å refille brannslokkingsapparater.

Vinn-Vinn: - Dette er vinn-vinn for alle parter, Vi har automatisert og standardisert denne prosessen, samtidig som vi har etablert en storskala drift som får ned kostnaden og gjør den konkurransedyktig, sier daglig leder i Mijø Norge, Nils Aulie. Foto: Miljø Norge

Automatisert prosessen

- Dette er vinn-vinn for alle parter, Vi har automatisert og standardisert denne prosessen, samtidig som vi har etablert en storskala drift som får ned kostnaden og gjør den konkurransedyktig. En standardisert prosess gjør også at vi kan garantere for kvaliteten.sier daglig leder Nils Aulie i Miljø Norge til Lierposten.

Norsk Gjenvinning opplyser at ombruk av brannslokkingsapparater kan spare miljøet for nær 1200 tonn produksjon av nytt stål. Nå vil det eksistere en bærekraftig løsning for ombruk av slike apparater, noe som vil gi en sterk reduksjon av CO2-utslipp og produksjon av nytt stål.

Importeres 700.000 apparater årlig

For ifølge Norsk Brannvern  utgjør produksjonen av nye brannslokkingsapparater om lag 27.000 tonn CO2. Dette tilsvarer utslipp fra 20.000 biler med en gjennomsnittlig kjørelengde på 12.000 kilometer, skriver lokalavisa videre. Det finnes nemlig oml ag 10 millioner apparater her i landet, og årlig må en million av disse skiftes ut eller på service. Gamle apparater har primært bli byttet ut med nye brannslokkere, som har vært importert fra Asia. Det importeres om lag 700.000 nye brannslokkingsapparat hvert år til Norge.

Bedriften har truffet et marked, og gjør det så godt at de nå vurderer etablering både i Sverige og i andre europeiske land.

I oppstartfasen har Miljø Norge fått god hjelp fra Drammensfirmaet GK.

 

 

 

Kilde: Lierposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078