23948sdkhjf

Aarbakke frastjålet stål for to millioner kroner

Nå utlover selskapet dusør til den som kan oppklare tyveriet.

Tyveriet er ekstra kjipt fordi stålet som ble tatt skal leveres til en viktig kunde av Bryne-bedriften.

Det var sist torsdag at ansatte ved Aarbakke oppdaget at om lag halvannet tonn med stål var forsvunnet fra bedriftens lager på Brøyt, skriver Jærbladet.

Vitneobservasjon

Til sammen ble 30 deler borte, og et vitne skal ha sett at en person i arbeidsklær lastet noe inn i en stor grå varebil – allerede mandag i forrige uke.

– De har nok visst hva de gikk etter, for akkurat disse delene er håndterbare med håndmakt. Det er ikke noe du må ha kran for, slik som mye av det andre stålet som står lagret samme plass, sier Hans Olav Frette i Aarbakke til Jærbladet.

Og stålet tyven(ene) har tatt med seg var ikke hva som helst, det var nemlig av typen iconelt718, som er en legering av svært høy kvalitet. Stålet brukes blant annet i olje- og gassindustrien.

Dyrt og eksklusivt

Frette sier at stålet både er dyrt og eksklusivt. Han anslår verdien av stålet til om lag to millioner kroner, men at verdien av stålet kan bli større fordi dette stålet ikke er hyllevare, og skulle leveres til kunde.

-Det vil ta mange måneder før vi får nytt. Vi går derfor ut med en «solid» dusør til den som kan bidra til at Aarbakke får stålet tilbake igjen.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078