23948sdkhjf

SSB: Nedgang for metallindustrien

Metallindustrien bidro til å dempe produksjonen i industrien fra juli til august.

Norsk industriproduksjon hadde en oppgang på 1,5 prosent fra juli til august 2023, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen hadde en økning på 1,5 prosent fra juli til august 2023. Denne økningen kommer etter en nedgang på 1,3 prosent forrige måned. Det var næringene maskinindustri og data- og elektrisk utstyrsindustri som bidro mest til den samlede oppgangen med en vekst på henholdsvis 6,0 og 4,9 prosent. Det var også en økning i næringsgruppa trelast- og trevareindustri med en oppgang på 4,5 prosent i denne perioden.

Ned 1,7 prosent

På den andre siden hadde maskinreparasjon og -installasjon og metallindustri en nedgang på henholdsvis 2,8 og 1,7 prosent fra juli til august og bidro således til å dempe produksjonen i industrien, skriver SSB

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen hadde en liten vekst på 0,3 prosent i perioden juni-august 2023 sammenliknet med forrige tremånedersperiode. Det var særleg næringsmiddelindustrien og leverandørnæringen bygging av skip og oljeplattformer som bidro mest til oppgangen i industriproduksjonen, med en økning på henholdsvis 2,1 og 4,1 prosent i denne perioden.

Ned også i tremånedersperioden

På den motsatte siden trakk trelast- og trevareindustrien den samlede utviklingen i motsett retning i perioden, med et fall på 2,5 prosent. I tillegg hadde også metallindustrien og kjemiske råvarer et fall i produksjon i perioden.

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094