23948sdkhjf

To Baker Hughes-kontrakter fra Vår Energi

Baker Hughes har sikret seg to kontrakter med det norske olje- og gasselskapet Vår Energi, som sies å styrke sin tilstedeværelse i Nordsjøen for letelogging, brønnintervensjonsteknologi og undervannsproduksjonssystemer.

Den første kontrakten er et niårig engasjement som vil utnytte Baker Hughes’ brønnintervensjonsevner oppnådd gjennom oppkjøpet av Altus Intervention, fullført i april.

I tillegg til intervensjonsomfanget, vil selskapet levere alle leteloggingsløsninger for å hjelpe Vår Energi å videreutvikle sine prospekter på norsk kontinentalsokkel.

15-årig kontrakt

Den andre kontrakten inkluderer levering av et skreddersydd vertikalt tresystem for Balder-feltet. Avtalen strekker seg over 15 år og inkluderer støtte til eksisterende Balder-brønner og eventuelle fremtidige utbygginger i Balder-området.

Ifølge Baker Hughes er dette engasjementet forankret av selskapets spesielle leveringsmodell i Norge, som utgår fra Dusavika i Stavanger, som sikrer en fremtidsrettet lokal fremtid for Norges olje- og gassindustri.

-Baker Hughes har en omfattende og vellykket historie med å skape verdier for kunder i Norge og Nordsjøen, sier Maria Claudia Borras, Executive Vice President, Oilfield Services & Equipment i Baker Hughes.

Vellykkede resultater for begge selskaper

-De to langsiktige kontraktstildelingene fra Vår Energi gjør oss i stand til å distribuere vår portefølje ikke bare innen brønnintervensjon, men også innen letelogging og havbunnsproduksjon. Ved å kombinere vår teknologi, vår eksepsjonelle regionale ekspertise og vår dedikasjon til en kundeopplevelse i verdensklasse, sikrer vi vellykkede resultater for begge selskapene, fortsetter hun.

Balder-feltet ble oppdaget i 1967 og er utviklet med undervannsbrønner knyttet til Balder produksjons-, lagrings- og lossefartøy (FPSO). Den opprinnelige planen for utbygging og drift (PUD) ble godkjent i 1996 og produksjonen startet i 1999.

Feltet ligger i den sentrale delen av Nordsjøen, rett vest for Granefeltet, på et dyp på 125 meter. Vår Energi fikk i april samtykke fra Petroleumstilsynet til å bruke «Floatel Superior» på feltet i 2023.

Selskapet planlegger å forlenge levetiden til Balder-feltet gjennom Balder X-prosjektet, i et forsøk på å utvide produksjonen fra Balder-huben utover 2045.

Kilde: Offshore-energy.biz

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079