23948sdkhjf

Hydro investerer i nytt vannbehandlingsanlegg i Tyskland

Hydro investerer 3 millioner euro i et nytt vannbehandlingsanlegg på det gamle stedet i Schwandorf i Tyskland.

Hydro driver og vedlikeholder tre anlegg for bauksittrester på det gamle stedet i Schwandorf i den østlige delen av Bayern, Tyskland.

Lokaliteten inneholder rester fra driften av den tyske aluminiumsprodusenten VAW i perioden 1930- til 1990-tallet. Stedet ble en del av Hydro med oppkjøpet av VAW i 2002.

Tidligere satt ut

På grunn av ulike vannstrømmer på stedet er det et vannhåndteringssystem som samler opp og behandler vann, bestående av regnvann som faller innenfor parametrene og avrenning fra forekomstene. Frem til 30. september ble vannbehandlingen satt ut.

Siden 1. oktober 2023 har Hydro overtatt vannbehandlingen og vil gjennomføre flere forbedringer ettersom selskapet bygger et nytt vannbehandlingsanlegg. Forbedringer inkluderer redusert bruk av kjemikalier og økt automatiseringsnivå, noe som vil redusere HMS-risikoen for arbeidere på stedet. I tillegg er det nye vannbehandlingsanlegget konstruert for klimatilpasning og forbereder seg på fremtidige ekstremvær.

Beskytte miljøet ved hjelp av toppmoderne teknologi

- Hydro har på plass dedikerte evner og ressurser for å administrere vår gamle portefølje over hele verden. Ved Schwandorf-anleggene vil vi bruke toppmoderne teknologi og beskytte jord- og vannmiljøer, sier Bjørn Kjetil Mauritzen, leder for bærekraft i Hydro.

For å møte nye kommende krav til avgangshåndtering, installerer Hydro for tiden et nytt vannbehandlingsanlegg. Prosjektet gjennomføres i fem trinn:

-Oppføring av et midlertidig vannbehandlingsanlegg ved siden av det gamle vannbehandlingsanlegget

-Overgang fra gammelt vannbehandlingsanlegg til det midlertidige anlegget, i drift fra 1. oktober 2023

-Demontering av det gamle vannbehandlingsanlegget

-Oppføring av nytt permanent vannbehandlingsanlegg på samme sted som det gamle anlegget lå

-Overgang fra midlertidig vannbehandlingsanlegg til permanent vannbehandlingsanlegg

Midlertidig: Det midlertidige vannbehandlingsanlegget i Schwandorf startet i drift 1. oktober 2023. Foto: Hydro

Det nye permanente vannbehandlingsanlegget i Schwandorf er planlagt å være i drift i løpet av Q2/Q3 2024. Hydro gjennomfører prosjektet på Schwandorf i nært samarbeid med lokale myndigheter og med støtte fra lokal ekspertise. I løpet av de neste to årene planlegger Hydro å investere rundt 5-6 millioner euro på de gamle anleggene i Schwandorf og Stulln i Oberpfalz-regionen.

Nytt rammeverk for avgangsanlegg

De lukkede eldre avgangsanleggene i Schwandorf og Stulln faller inn under forpliktelsen Global Industry Standard on Tailings Management (GISTM). GISTM er et robust rammeverk utviklet for å forbedre sikkerheten, bærekraften og den generelle styringen av avgangsanlegg i gruveindustrien. Det ble lansert i august 2020 av FNs miljøprogram (UNEP), PRI (et investorinitiativ i samarbeid med UNEP Finance Initiative og UN Global Compact) og International Council on Mining & Minerals (ICMM).

- Implementeringen av GISTM i gruveindustrien er viktig for å redusere risiko, fremme bærekraftig drift og bygge tillit. Gitt den dynamiske karakteren av rammebetingelsene, representerer GISTM en pågående forbedringsprosess, med bruk av den mest avanserte teknologien, integrert tankegang, proaktive tiltak, samarbeid og kunnskapsinnhenting, sier Mauritzen.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141