23948sdkhjf

AF forbereder seg for vekst innen havvind

AF Gruppen tilrettelegger for produksjon av fundamenter og sammenstilling av vindturbiner på AF Miljøbase Vats i Rogaland.

AF Miljøbase Vats er et moderne industriområde på ca 300 000 m2 som benyttes til resirkulering av offshore konstruksjon og vedlikeholdsprosjekter.

Anlegget kan i dag motta alle typer rigger og løftefartøyer. 

Gunstig plassering

Området på AF Miljøbase Vats har en gunstig plassering for offshore vindkraft med nærhet til Utsira og Sørlige Nordsjø. Fjordområdets dybde og naturlige skjerming for vind gjør det veldig godt egnet til lagring av store konstruksjoner. Vats har i tillegg en stolt industrihistorie med produksjon av Troll A-plattformen og flere andre av installasjonene i Nordsjøen. I en videreutvikling av anlegget vil det bli lagt vekt på gjenbruk av eksisterende infrastruktur, miljø og verdiskaping i regionen.

- AF Gruppen leverer allerede løsninger til havvind-næringen. Som en av Norges største entreprenør- og industrikonsern ønsker vi å benytte vår kompetanse og industrielle erfaring til å bidra aktivt i utviklingen av markedet for havvind fremover. Vi starter planprosessen for å kunne tilrettelegge for kostnadseffektiv produksjon av fundamenter og sammenstilling av vindturbiner i Vats og ved andre anlegg. Vi vil være med å utvikle en konkurransedyktig verdikjede og bidra til å oppnå nasjonale mål innen havvind, sier Lars Myhre Hjelmeset, konserndirektør Offshore i AF Gruppen.

Politisk behandling

Tilrettelegging av anlegget vil innebære endringer dagens reguleringsplan. Planprosessen starter nå og omfatter konsekvensutredninger, høringsrunder og politisk behandling.

Kilde: Pressemelding fra AF Gruppen

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127