23948sdkhjf

Norsk Titanium Components kan bli leverandør til Boeings Dreamliner

De amerikanske luftfartsmyndigheter har nettopp godkjent Norsk Titanium Components nye teknologi. Nå gjenstår bare en enkelt godkjenning til før selskapets teknologi kan ta av i bokstaveligste forstand
Teknologien til Norsk Titanium Components består i korte trekk i å robot-sveise og skreddersy flytende titantråd. Titan er et lett og sterkt metall, og er derfor allerede mye brukt i fly, men bransjen anslår at etterspørselen vil øke fremover, skriver Dagens Næringsliv.

Men selskapet skal først bevise at de kan levere kvalitet og kvantitet over tid før den endelige godkjenningen er på plass. Det jobbes det nå videre med i selskapets lokaler ved Hønefoss.

Selskapet har i flere år samarbeidet nært med en Boeing-avlegger, Spirit Aerosystems, som er en av de største leverandørene til Boeing og Airbus.

– Jeg sier som Frank Sinatra sa: Kan vi klare det her, kan vi klare det overalt. For oss handler det ikke om New York, men om flyindustrien. Det er den mest krevende og kostnadsbevisste i verden, sier selskapets sjef Jon André Løkke til DN

Løkke regner med at den endelige godkjenningen er på plass om et års tid.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109