23948sdkhjf

Jæren Overflatebehandling: Fikk strømstøtte – glemte det i årsregnskapet

Jæren Overflatebehandling er en av mange bedrifter som har fått strømstøtte. Nå beklager bedriften at de glemte å ta høyde for dette i årsregnskapet.

NRK har gått gjennom mange årsregnskap for bedrifter som mottok strømstøtte fra regjeringen.

Forutsetningen for å få strømstøtte var at eierne ikke skulle få utbytte. Nå viser NRKs undersøkelse at 171 bedrifter som fikk slik støtte, likevel ga utbytte til eierne.

Utbytte på 10 millioner

En av bedriftene som NRK har sjekket, er Jæren Overflatebehandling, som driver med behandliger av ulyke typer materialer slik at disse skal tåle naturkrefter og bruk.

Tallene for Rogalandsbedriften viser at de hadde et underskudd på 4,9 millioner kroner i fjor, og mottok strømstøtte på 2,4 millioner kroner. Utbyttet samme år var på 10 millioner kroner.

Imidlertid skulle 2,1 millioner av tildelingen brukes på effektiviseringstiltak. Slik ble det ikke til slutt.

Daglig leder Kurt Hansen opplyser til statskanalen at de selv måtte betale størstedelen av disse tiltakene selv, og at bedrifte ikke mottok tilskuddet det henvises til da de ikke valgte å gå videre med investeringer der tilskuddet ble ansøkt.

En forglemmelse

Men de fikk 290.000 kroner i støtte for den høye strømregningen.

I en e-post til NRK forklarer Hansen følgende: «Det var dessverre en forglemmelse at vi hadde søkt om strømstøtte og mottatt dette i desember 2022. Dette er selvfølgelig sterkt beklagelig».

Han legger til at de 290.000 kronene de fikk i strømstøtte ble betalt tilbake da NRK tok kontakt.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094