23948sdkhjf

Vil ha moderne industri i Norge

Mer enn 80 % av de spurte i en undersøkelse mener Norge bør prioritere å utvikle moderne industri her hjemme, selv om det krever ekstra satsning og investeringer.
I årets TNS Gallups Klimabarometer-undersøkelse kommer det frem at kun fire prosent kan akseptere at Norge finansierer industri-reising i land der det er billigst å drive, der muligheten for økte globale utslipp av klimagasser er større. Syv av ti støtter da også CO2-kompensasjonsordningen for norsk industri for å hindre karbonlekkasje. Slik befolkningen ser det, er det viktig å beholde arbeidsplasser her i landet, skriver norskindustri.no.

Stimulere til miljøvennlige løsninger
- Undersøkelsen viser også at 75 prosent, fra alle partier, mener at teknologi og arbeidsplasser på sikt er viktigere enn kostnader her og nå, sier Stein Lier-Hansen administrerende direktør i Norsk Industri i en kommentar. Han påpeker at det er behov for å dreie miljøpolitikken bort fra avgifter i retning av tiltak for å stimulere til løsninger som er mer miljøvennlige.

- Den kommende regjeringen bør utvikle virkemiddelpakker sektor for sektor som setter bedrifter i stand til å velge mer miljøvennlige løsninger, sier Lier-Hansen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078