23948sdkhjf

Vindusfabrikken Natre legges ned

Det skjer etter nærmere 100 års drift. Meldingen om nedleggelsen kom samme dag som det ble kjent at eierselskapet Dovistas fabrikk på Kyrksæterøra ser ut til å bli reddet gjennom salg.

Det var i august at styret i Dovista foreslo å legge ned Natre Vinduer i Hemnes i Nordland.

Nå er det et faktum. Bedriften har holdt det gående i 99 år. Det betyr at 100 ansatte mister jobbene sine. Eller rettere sagt: De ansatte får tilbud om å flytte til Gjøvik, hvor arbeidsoppgavene nå sentraleses til.

Reddet annen fabrikk

Dovista eier også Lian Vinduer på Kyrksæterøra. Her ble det tidligere tirsdag kjent at eieren har solgt bedriften til Heim AS, og at arbeidsplassene der dermed er reddet.

–– Det har vært en krevende beslutning, men det er fordi vi opplever et krevende marked. Vi må gjøre noen langsiktige grep for å sikre selskapets konkurransekraft, sier produksjonssjef Kjetil Gjerdalen i moderselskapet Dovista, til NRK.

Mer sentralisert produksjon

Han legger til at det er nødvendig med en produksjonsstruktur som er mer sentralisert. Det er bakgrunnen for at styret nå har tatt beslutningen om å investere i færre, større og mer slagkraftige enheter.

Ikke mulig å selge

På spørsmål om det ikke var mulig å selge fabrikken slik de gjorde på Kyrksæterøra, svarer produksjonssjefen at det ikke er mulig fordi produktene som i dag produseres i Hemnes skal produseres på Gjøvik. De er dermed ikke tilgjengelig for produksjon for en annen aktør.

 

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078