23948sdkhjf

Vietnamesisk stålindustri skal bli karbonnøytral innen 2050

Vietnam Steel Association har kunngjort at Vietnams stålindustri har som mål å oppnå karbonnøytralitet innen 2050, noe landet håper å oppnå ved å gå over til grønnere produksjonsmodeller.

Ifølge en rapport fra Energy Portal, understreker styreleder i Vietnam Steel Association, Nghiem Xuan Da, at stålindustrien i Vietnam "deltak aktivt i nasjonens innsats for bærekraft ved å implementere digital transformasjon, optimalisere teknologi og forbedre den generelle effektiviteten".

Handlingplan fra regjeringen

For å støtte disse målene har den vietnamesiske regjeringen lansert en handlingsplan for å oppnå karbonnøytralitet i industri- og handelssektoren innen 2030. Denne planen er i tråd med landets forpliktelse til netto-nullutslipp innen 2050, som kunngjort på den 26. FN-konferansen Partier om klimaendringer.

Ledende stålprodusent

Vietnam er verdens 13. største råstål-produserende land, og leder landene i Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) i både stålproduksjon og forbruk. Som et resultat er stålindustrien en stor utslippskilde, og bruker for tiden en betydelig mengde fossilt brensel – som står for 7 til 9 prosent av landets totale karbonutslipp,skriver Steeltimes International.

 

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11