23948sdkhjf

Ulstein skal bygge nytt kabelleggingsskip for Nexans

Ulstein Verft signerer skipsbyggingskontrakt på eit nytt kabelleggingsskip for Nexans.

Nylig inngikk Nexans Marine Operations AS og Ulstein Verft en kontrakt på bygging av et stort DP3-kabelleggingsfartøy.

Skipet, som er av ST-297 CLV-designet fra Skipsteknisk, er en oppdatert versjon av «Nexans Aurora», som ble levert i 2021.

Bygde "Nexans Aurora"

- Vi tildelte kontrakten på et nytt fartøy til Ulstein etter en omfattande anbudsprosess, der Ulsteins merittliste, som inkluderer leveringen av «Nexans Aurora», var en viktig faktor for at vi valgte Ulstein Verft på nytt. Vi ser fram til å arbeide sammen med Ulstein på dette nye og spennende prosjektet, sier Pascal Radue, EVP Generation & Transmission i Nexans.

- Ulstein er svært glade for at Nexans velger å komme tilbake til Ulstein Verft for byggingen av et nytt kabelleggingsfartøy. Trass i utfordringene med Covid-pandemien leverte vi «Nexans Aurora» på tid i 2021, noe som befester vår lange historikk med å levere skip til avtalt tid og kvalitet. Vi ser fram til å fortsette det tette samarbeidet med Nexans og er svært fornøyde med at Nexans på nytt viser Ulstein Verft tillit ved tildeling av denne kontrakten, sier konsernsjefen i Ulstein Group, Cathrine Kristiseter Marti.

Skipsteknisk

Det nye skipet er basert på «Nexans Aurora»-designet, utviklet av Skipsteknisk, som i dag spiller en viktig rolle i Nexans’ forsyning av avanserte undersjøiske høyspentsystem for å støtte elektrifisering, slik som samband mellom land og regioner, fornybare offshore-løsninger og elektrifiseringsløsninger for andre offshore-installasjoner.

Fartøyet er spesialdesignet for å utføre transport og legging av ulike typer sjøkabler, inkludert kabelbunting, og gjenopphenting og reparasjon av disse. Det kan arbeide effektivt også i krevende værforhold, har god manøvreringsevne og evne til å holde seg på posisjon (dynamisk posisjonering). Ulstein Verft er ansvarlig for skipsbyggingen og forberedelser til installering av kabelleggingsutstyret om bord.

150 meter langt

Det avanserte kabelleggingsskipet har en svingskive på dekk med stor kabelkapasitet på opp til 10 000 tonn kabel, en svingskive under dekk med 3500 tonns kabelkapasitet og en fiberoptisk kapasitet på 450 tonn. Fartøyet er 31 meter bredt, 149,9 meter langt og er innredet for 90 personer.

- Vi har lang erfaring i å bygge store og krevende fartøy, og ser fram til å starte på arbeidet med kabelleggingsskipet til Nexans, sier Lars Lühr Olsen, administrerende direktør ved Ulstein Verft.

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094