23948sdkhjf

Statoil inngår gass-til-kraft-avtale

Statoil og Stadtwerke Düsseldorf har undertegnet en 15-årig avtale om levering av naturgass til et nytt gasskraftverk i Tyskland
Det planlagte gasskraftverket i Lausward/Düsseldorf, vil bli et av de mest effektive anleggene i verden på grunn av varmeproduksjon som vil bli brukt i fjernvarmenettet. Gassforsyningen skal etter planen starte i 2016.

Avtalen er basert på det liberaliserte gass-, kraft- og kvotemarkedet, og tilgjengelige markedsprisindekser som muliggjør deling av risiko og fortjeneste mellom partene. Det representerer en ny type industripartnerskap i det tyske gasskraftmarkedet..

Konseptet gjør det mulig for Stadtwerke Düsseldorf å drive anlegget på den mest lønnsomme måten, inkludert dampproduksjon for fjernvarmenettet.

– Dette nye partnerskapet med Stadtwerke Düsseldorf er en byggestein i Statoils strategi for å fremme bruken av gass til kraftproduksjon i hele Europa generelt, og i Tyskland spesielt, sier Rune Bjørnson, direktør for Naturgass i Statoil i en melding.


Om Stadtwerke Düsseldorf:
I nærmere 150 år har Stadtwerke Düsseldorf vært den regionale leverandøren av naturgass, drikkevann, strøm og fjernvarme, og selskapet driver også det lokale avfallsforbrennings-anlegget. Selskapet har om lag 2.500 ansatte og forsyner over 600.000 kunder med energi og vann.
I desember 2012 besluttet Stadtwerke Düsseldorf å bygge en 600 MW kombinert gass- og dampturbin i tilknytning til sitt kraftverk. Dette ledende anlegget vil bli drevet som et kombinert kraftvarmeverk og skal bli et av de mest effektive i sitt slag på verdensbasis. Planlagt oppstart av anlegget er i 2016.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.083