23948sdkhjf

Aker Solutions Egersund: Ansatt 110 nye medarbeidere på to år

Denne uka startet arbeidet med modulen til Yggradsil-utbyggingen ved verftet i Egersund. Den store byggingen har ført til 110 nye ansatte.

Til sammen er det i dag 610 egne ansatte ved Aker Solutions’ verft i Egersund. For to år siden utgjorde den faste staben 500.

I en pressemelding skriver verftet at bakgrunnen for til økningen er produksjonen av en stor modul til Yggdrasil-utbyggingen.

Stort oppdrag

Dette er nemlig ett av de største oppdragene verftet har hatt på mange år. Modulen er på 7000 tonn og skal til Hugin A-plattformen.

Modulen er på hele 74 ganger 40 meter, og på det meste vil 700 personer være sysselsatt i arbeidet med modulen. Dette inkluderer blant annet 40 lærlinger, heter det i pressemeldingen.

Det er samarbeidsalliansen for bunnfaste innretninger som står bak arbeidet. Den alliansen består av Aker BP, Aker Solutions og Siemens Energy.

65.000 årsverk totalt

Aker BP antar at utbyggingen av Yggdrasil, som er den største på norsk sokkel for øyeblikket, vil gi 65.000 årsverk, der halvparten vil være i utbyggingsfasen.

- Dette er en merkedag for oss her i Egersund, for Hugin A-prosjektet og partnerne i prosjektet. «Modulverftet» skal i gang med nok et modulprosjekt. Dette er nummer 67 i rekken av større og mindre moduler, sa verftsleder Audun Pedersen under «kutteseremonien» på onsdag.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions Egersund

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203