23948sdkhjf

Wintershall Dea skal kutte i bemanningen

I Norge kan 50 personer miste jobben som følge en global organisasjonsendring.

Organisasjonsendringene trer i kraft tidlig i 2024, og endringen vil også ramme ansatte i Norge.

– Bemanningsreduksjonene skyldes endringer i organisasjonen. Først og fremst skyldes dette situasjonen i Russland. Vår satsing der er avsluttet og vi har trukket oss ut av landet. Kontorene i Norge må ta sin del av bemanningsreduksjonen, sier pressekontakt Kjetil Hjertvik i Winthershall Dea til Aftenbladet.

Frivillig avgang

Avgangene i Norge skal skje ved frivillig avgang. Ved det tyske hovedkontoret skal 300 personer bort, mens 200 ansatte i 11 andre land også vil måtte se jobbene forsvinne.

Utad er det ikke sagt hvor mange i Norge som blir berørt, men Aftenbladet har fått nyss om at det kan dreie seg om lag 50 personer.

Mer effektiv organisasjon

Målet for det tyske konsernet er å få en mer effektiv og slankere organisasjon som er bedre tilrettelagt for energimarkedet som er i forandring. Men strategien skal være som før med moderat vekst innen olje- og gass-sektoren, men å bygge opp karbonhåndterings- og hydrogenvirksomheten.

Pressekontakt Hjertvik opplyser til avisa at situasjonen ikke er dramatisk for Norge, ,en at 50 av de totalt 400 ansatte i Norge vil bli berørt.

Kilde: Stavanger Aftenblad

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093