23948sdkhjf

Aker Solutions sikrer forlengelse av kontrakt for Nyhamna-anlegget

Aker Solutions har sikret seg en betydelig1 kontrakt fra Shell å tilby brownfield-modifikasjonstjenester og vedlikeholdsstøtte for Nyhamna-anlegget..

Shell, som teknisk tjenesteleverandør til Gassco, har utført en opsjon på forlengelse av en rammeavtale for ytterligere fire år, eller frem til september 2028.

Omfanget av kontrakten inkluderer vedlikehold og modifikasjonstjenester på land ved Nyhamna naturgassbehandlingsanlegg i Aukra.

En "betydelig" kontrakt

Anlegget betjener Ormen Lange-feltet og er koblet til Polarled-rørledningen i Norskehavet.

Dette skriver Aker Solutions i en pressemelding. Aker Solutions definerer en "betydelig" kontrakt som mellom 0,5 milliarder og 1,5 milliarder kroner.

Aker Solutions har siden 2007 levert prosjekter og tjenester til Nyhamna-anlegget, hvor gassen først kommer på land før den transporteres til Storbritannia.

Langsiktig kunderelasjon

- Denne kontrakten vil bli inkludert i vår allerede sterke "backlog" bygget på langsiktig kunderelasjoner. Vi er glade for at Shell gir oss fornyet tillit til å være sin hovedentreprenør på dette betydelige anlegget, og ser frem til å fortsette det vellykkede samarbeidet, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for livssyklus ved Aker Solutions.

Kontrakten er av betydning for de over 150 Aker Solutions' ansatte i Kristiansund.

Ringvirkninger til underleverandører

- Denne utvidelsen sikrer arbeid for våre ansatte på stedet i Nyhamna, vår ingeniørkontor i Kristiansund, og det vil gi ringvirkninger til lokale underleverandører og andre», sier Eikeseth.

Kontrakten vil bli bokført som en del av Aker Solutions' ordre for tredje kvartal.

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125