23948sdkhjf

Fikk pris for «Leteroboten»

Aker BP ble tildelt Exploration Innovation Prize for utvikling av maskinlæringsmodeller til bruk i letearbeidet.

Selskapets leteavdeling bruker allerede løsningen, som gjerne kalles ‘Leteroboten’.

Maskinlæringsmodellene som er utviklet kan hjelpe geologer og geofysikere med å rekonstruere manglende brønnlogger, utføre litologiprediksjoner, gjøre beregninger av skiferinnhold, og kartlegge mulige oversette reservoarområder. Løsningen kan også bidra med en upartisk vurdering av loggkvalitet.

Blir faktisk brukt

Prisen deles ut av Geopublishing, og deles ut under NCS Expolration Conference.

Juryen var spesielt imponert over at teamet har lykkes i å lage et verktøy som faktisk blir brukt og som effektiviserer det daglige arbeidet.

Peder Aursand, Value Stream Manager og dataviter i Aker BP presenterte ‘Leteroboten’ under konferansen. Han trakk spesielt frem tre forhold som har vært avgjørende for at de har lykkes.

Gjort modellene tilgjengelig

- For det første har vi fokusert på at modellene skal fungere for letefolkene, og ikke omvendt. For det andre har vi inkludert forklaring og kvantifisering av iboende usikkerhet som standard i modellene. Og vi har gjort modellene tilgjengelig i verktøy og programvare som letefolkene allerede er kjent med og bruker i det daglige, sier Aursand.

Han mottok prisen sammen med flere representanter fra teamet som har utviklet Leteroboten. I tillegg til Aursand består teamet av Tanya Kontsedal, Kjetil Westeng, Yann Van Crombrugge, Christian Lehre, Martine Dyring Hansen, Peyman Rasouli og Etienne Sylvain Peysson.

Kilde: Pressemelding fra Aker BP

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08