23948sdkhjf

Industrisveis med kraftig oppsving

Porsgrunnsbedriften Industrisveis hadde i fjor en omsetning på 77 millioner kroner. Og overskudet før skatt endte på solide 7,7 millioner.

Bedriften, som har spesialisert seg på skjæring av stål i de fleste varianter, og halvparten av omsetningen kommer fra pelehatter til fundamenteringsbransjen.

Pelehatter

– Pelehattene sveises fast oppå stålkjernepelen. Dette har vi blant annet levert til det nye Radiumhospitalet, som var en kjempestor jobb for oss for et par år siden, sier daglig leder FrodeThorsby til Telemarksavisa (TA).

Industrisveis ble startet i 1997 av Frode Thorsbys far, som brått gikk bort i 2017. Da måtte sønnen, som hadde arbeidet ved bedriften i 10 år, ta over ledelsen. Siden den gang har firmaet mer enn doblet omsetningen.

Fra 32 til 77 millioner på fem år

TA skriver at stålbedriften har hatt en stor økning siden 2018. Da lå omsetningen på 32 millioner kroner, og denne var i fjor økt til 77 millioner kroner. I samme periode økte overskuddet før skatt fra 300.000 til 7,7 millioner kroner.

Den positive utviklingen skyldes mye at timingen på innkjøp av stål for Porsgrunnsbedriften har vært god. Thorsby forteller at om lag 60 prosent av fakturaen som går ut fra Industrisveis er knyttet til stål.

Kjøpt opp av Ferrometall

Totlat har Industrisveis 24 ansatte og to avdelinger. I 2021 ble bedriften kjøpt opp av Drammensfirmaet Ferrometall med 50 prosent. Dette mener den daglige lederen har styrket Industrisves.

– De er vår største kunde, pluss at de leverer stål til oss. Det har blitt en boost etter at de kom inn i bildet, sier den daglige lederen videre.

Stans i byggebransjen har ikke Industrisveis merket særlig til. Og med stål på lager, kan bedriften snu seg raskt rundt å hjelpe kundene.

Kilde: Telemarksavisa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08