23948sdkhjf

Hydro satser 200 millioner kroner i nytt oppkjøp

Hydro vil investere i modernisering og utvidelse av gjenvinningsanlegget Alumetal i Kęty i Polen.

Investeringen på rundt 200 millioner kroner vil øke kapasiteten ved anlegget med ca. 30.000 tonn støperilegeringer og styrke Alumetals posisjon i bilmarkedet.

Prosjektet er den første investeringen i Alumetal under Hydros eierskap. Det vil erstatte eksisterende ovner og støpeutstyr for støpeblokker med nytt og mer modernisert utstyr som vil muliggjøre kapasitetsvekst samt gi forbedringer av sikkerhet og driftseffektivitet.

Resirkulering

– Vi er glade for å ha Alumetal som en del av Hydro-familien. Vi har blitt imponert over prestasjonene til Alumetal-organisasjonen. I Alumetal ser vi at det passer godt med Hydros ambisiøse strategi for vekst innen resirkulering. Denne investeringen bekrefter vår intensjon om å utvikle og vokse virksomheten videre, sier Eivind Kallevik, konserndirektør i Hydro Aluminium Metal.

Hydro kjøpte det polske aluminiumresirkuleringsselskapet Alumetal 30. juni 2023. Etter anbudsprosessen og den påfølgende «squee-out»-prosessen eier Hydro nå 100 prosent av aksjene. Oppkjøpet av det polske aluminiumsresirkuleringsselskapet styrker Hydros resirkuleringsposisjon i Europa, og utvider produkttilbudet i lavkarbon- og skrapbaserte støperilegeringsmarkedet.

I drift 2025

– Vi er veldig glade for at Hydro viser sin tro på organisasjonen vår ved å investere i dette viktige prosjektet. Vi ser frem til å bidra til Hydros resirkuleringsreise gjennom vår kompetanse og evner innen resirkulering av aluminiumskrapmaterialer, og til å fortsette på vår sterke vekstreise som en del av et av de største og ledende globale aluminiumselskapene i verden, sier Agnieszka Drzyżdżyk, administrerende direktør i Alumetal.

Det moderniserte resirkuleringsanlegget forventes å være i drift i løpet av første halvdel av 2025.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.721