23948sdkhjf

Rekordmange lærlinger hos Elkem

Elkem, en av verdens ledende produsenter av miljøvennlig produksjon av metaller, tar inn hele 13 lærlinger.

Det er Elkem i Salten som har tatt inn 13 lærlinger inkludert fagbrev på jobbkandidater i år.

Det er lærlinger i i fagene industrimekaniker, automasjon, kjemi og prosess som er blitt tatt inn. I tillegg har de også i år fem traineer innen ulike fagretninger.

Klart å fylle plassene

Det går fram av en pressemelding fra Indre Salten Opplæringskontor (ISOK), som har inngått et samarbeid med nettopp Elkem. Det er første gang på mange år at smelteverket har klart å fylle alle plassene. Det har vært en stor utfordring å fylle plassene ettersom det ikke finnes lokalt skoletilbud på denne linjen. Fire av fem lærlinger er dessuten hentet fra andre fylker – fra Bergen og Trondheim.

- Vi er veldig glade for at vi har fått tak i så mange lærlinger i år. ISOK og utdanningsinstitusjoner er en viktig rekrutteringsarena for oss, selskapets HR-avdeling ved Rune Olsen, Sofie Seljelid og Kari Haugberg i pressemeldingen.

Viktig: HMS er viktig hos Elkem. Her er det HMS-ansvarlig Vegard Olsen som forteller om helse, miljø og sikkerhet. Foto: Elkem

Tre smelteovner

Elkem Salten er med sine tre smelteovner et av verdens største og mest miljø- og energieffektive smelteverk og har omlag 200 ansatte og omsetter for over tre milliarder årlig, heter det videre.

For å opprettholde den positive utviklingen er de helt avhengig av fremtidig fagkompetanse.

- Det er viktig for oss å utdanne dyktige medarbeidere i alle fag. Rekrutteringsarbeid har en høy prioritet hos Elkem Salten. Vi samarbeider godt med ISOK, som har gjort en god jobb i å få tak i lærlinger for oss, sier Rune Olsen, HR-sjef ved verket.

Elkem har nå lyst ut nye stillinger,og søker etter industrimekanere, elektrikere, automatikere og prosjektingeniører. For å tiltrekke seg tilflyttere har de prøvd å tilrettelegge for at andre enn lokale søkere kan komme nordover.

Lærlingene: De nye lærlingene i fagene kjemi og prosess, industrimekaniker og automasjon sammen med sine veiledere fra Elkem Salten. Foto: Elkem

 

Oppstartmøtet med de nye lærlingene ble de informert Elkem og ikke minst fritidsmulighetene som finnes i lokalmiljøet. For Elkem er det avgjørende at lærlingene trives, og da spiller også fritid en stor rolle.

Imponert at de tar sjansen

«I hele Norge er det kamp om å få tak i lærlinger, så det er ekstra gledelig at så mange kommer fra andre fylker enn Nordland og vi er imponert over de unge voksne som tar sjansen og flytter vekk fra venner og familie for å få fagkompetanse. Derfor er det viktig at disse trives i miljøet og den nye hverdagen de kommer til» heter det avslutningsvis i pressemeldingen fra ISOK.

Kilde: Pressemelding fra ISOK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126