23948sdkhjf

Forener krefter mot Kinas ståldominans

USA og EU senker barrierene for stålhandel mellom partene, mens arbeidet mot Kinas «skitne» stål kan øke.

Under sin presidentperiode hevet Donald Trump avgiften på importert stål fra Europa med 25 prosent.

Noe som gjorde USA stadig mer avhengig av stål fra Kina, og EU svarte med samme mynt.

I 2021 ble straffeskatten midlertidig satt på pause, frem til 31. oktober i år, og «krigen» mellom landene kan nå være over, skriver Dagens PS med henvisning til Bloomberg.

Vestlig stålprodusent-blokk

Hvis en avtale oppnås, vil det være mulig å bygge en vestlig blokk av stålprodusenter, men sammenlignet med giganten Kina er blokken liten. Kina står for over halvparten av verdens stålproduksjon, og ingen andre land kommer i nærheten av disse volumene.

Men det kinesiske stålet, aluminiumet og andre metaller produseres ofte på en «skitten» måte, hevder vestlige aktører. Men ved å sette høye tollsatser, omtrent som prislister, på metaller som ødelegger planeten, kan man redusere sin avhengighet av Kina og samtidig få Kina, India og andre land til å tenke grønnere.

EU kommet langt

EU har imidlertid kommet lenger når det gjelder klimaklassifisering av stålproduksjon sammenlignet med USA. Derfor vil det være nødvendig med en felles avtale om hva som er klassifisert som klimavennlig produksjon for å kunne innføre tariffer mot det «skitne» stålet, skriver Dagens PS.

Diskusjoner og forhandlinger mellom USA og EU har nå startet, og prosessene kan muligens føre til mer harmoni mellom partene og igjen føre til tiltak mot det kinesiske stålet.

Kilde: Metalsupply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093