23948sdkhjf

Stålsamarbeid mellom Green Yard Kleven og Prodtex

Green Yard Kleven og Prodtex har inngått en samarbeidsavtale om robotisert stålproduksjon.

- Dette betyr at vi igjen kan tilby lokal robotisert stålproduksjon til våre kunder, og vi får bli med på utviklingen av den nyeste teknologien gjennom ekspertisen til Prodtex - i våre fasiliteter. Gjennom denne avtalen får både vi og Prodtex øke vår kapasitet og fleksibilitet betraktelig, sier Hans Jørgen Fedog, daglig leder i Green Yard Kleven.

3-årig samarbeidsavtale

Dette er i første omgang en 3-årig samarbeidsavtale, og Prodtex er allerede i gang med å installere seg i robothallen på verftet. Robotlinja har en kapasitet på opptil 2000 tonn i året.

- Vi er svært fornøyd med å kunne etablere oss på Green Yard Kleven. Dette øker kapasiteten vår som igjen gir oss mulighet til å ta på oss flere prosjekter. Vi setter stor pris på samarbeidet og er i full gang med deler av produksjonen allerede, sier administrerende direktør i Prodtex, Sigbjørn Nordstrand.

Prodtex har en produksjonsfasilitet i Vanylven og designkontor i Ulsteinvik, og driver med robotisert lasersveis av ulike stålkonstruksjoner.

Økt etterspørsel i markedet

Green Yard Kleven har over lengre tid hatt et ønske om å få i gang igjen robotisert stålproduksjon ved verftet. Med økt etterspørsel etter stålproduksjonskapasitet i markedet, er det høyaktuelt å produsere stålmoduler lokalt med robot.

- Det er gledelig at vi nå har fått en god løsning sammen med Prodtex. Dette er en vinn-vinn-avtale for begge bedrifter, og vi ser frem til et godt samarbeid de neste årene, sier Hans Jørgen Fedog.

Kilde: Pressemelding fra Green Yard Kleven

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094