23948sdkhjf

Kongsberg: Rekord-kontrakten gir flere ansatte

Tidligere denne uka ble det kjent at Kongsgberg Gruppen (KOG) hadde sikret seg sin største kontrakt noensinne. Det vil gi flere arbeidsplasser.

Kontrakten med det polske forsvaret lød på hele 16 milliarder kroner, noe som er den største enkeltkontrakten i KOGs historie.

Behov for flere

Kontrakten innebærer at det er mye som skal bestilles, produseres og leveres i mange år framover, og til dette er det behov for flere hender og hoder.

– Vi bygger opp kapasiteten vår nå, og det betyr at det vil bli behov for flere mennesker. Vi vil nok bli flere, både i Kongsberg og omegn. Det gjelder ikke bare denne enkeltkontrakten, men vi har jevnt og trutt økt ordrereserven vår så det betyr at vi trenger flere hender og kloke hoder, sier konsernsjef Geir Håøy i KOG til Laagendalsposten.

Kongsberg Gruppen har i dag 13.000 ansatte over hele verden.

Også underleverandører

Håøy opplyser at kontrakten er med på å skape og trygge arbeidsplasser i Kongsberg-industrien, og gruppens underleverandører til produktene som skal leveres. Kongsberg Gruppen har også et tett samarbeid med universiteter, blant annet USN Campus Kongsberg.

 

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08