23948sdkhjf

HAV Group kjøper opp Undheim Systems

HAV Group ASA har i dag gjennomført oppkjøpet av Undheim Systems AS, som er en leverandør av dynamiske posisjoneringssystemer (DP) for skip.

Undheim Systems skal integreres med HAV Groups datterselskap Norwegian Electric Systems (NES) for å utvikle semi-autonome og autonome løsninger for skip.

– Vi er svært fornøyde med å erverve DP-teknologien som Undheim Systems har utviklet og kommersialisert. Vi planlegger å kombinere dette med våre egne smarte navigasjonssystemer for å levere løsninger som kontrollerer fartøy i alle hastigheter og muliggjør semi-autonom funksjonalitet, sier Gunnar Larsen, konsernsjef i HAV Group.

60 fartøy så langt

Undheim Systems AS har lykkes med å kommersialisere svært fleksible og konkurransedyktige DP-systemer for fartøy av alle størrelser, inkludert små arbeidsbåter. Hittil har Undheim Systems levert DP-systemer til omtrent 60 fartøy, inkludert fiskefartøy, arbeidsbåter og servicefartøy i oppdrettsindustrien og andre segmenter.

Ved å kombinere NES sitt navigasjonssystem Raven INS med Undheim Systems sin DP-teknologi, vil NES kunne levere løsninger som kontrollerer fartøy i alle hastigheter og muliggjør semi-autonom funksjonalitet.

Strategisk oppkjøp

– Dette teknologioppkjøpet er et strategisk grep som akselererer HAV Groups planer om å tilby digital funksjonalitet som møter det globale maritime markedets behov for autonome skipsoperasjoner, sier Siv Remøy-Vangen, administrerende direktør i NES.

Undheim Systems vil samlokaliseres med NES sitt kontor i Egersund.

Kombinasjonen av teknologiene til Undheim Systems og Norwegian Electric Systems kan være en viktig brikke i arbeidet med å realisere planer om autonome fartøyer

– . Utvikling av en løsning for at ferger kan legge automatisk til kai er et av de første systemene som skal prioriteres, legger Remøy-Vangen til.

100 % oppkjøp

HAV Group ASA har avtalt å kjøpe 100 prosent av aksjene i Undheim Systems AS. Vederlaget er gjort opp delvis gjennom et mindre kontantbeløp og delvis gjennom aksjer i HAV Group ASA.

Kilde: Pressemelding fra HAV Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094