23948sdkhjf

Straye Stålbygg leverer 1.700 tonn med stål

Og det gjør de som leverandør til den nye batterifabrikken i Arendal.

Straye Stålbygg er som en underleverandør til Veidekke ansvarlig for å føre opp batterifabrikk del 1 på nærmere 30.000 kvadratmeter.

Det oppføres  i samarbeid med Veidekke Logistikk og Veidekke Bygg Agder.

100 millioners-kontrakt

- Kontrakten vår ender i overkant av 100 millioner kroner, og både kontrakten og det gode samarbeidet med Veidekke er viktig for Straye Stålbygg. Vi er stolte og ydmyke for å ha fått tilliten til å være med på dette batteri-eventyret, prosjektleder Salmir Berbic i Straye Stålbygg til Metalsupply via e-post.

Straye Stålbygg er underentrepenør til Veidekke og har en kontrakt med verdi på 100 millioner kroner. Totalt er det beregnet 1.700 tonn med stål, montering av 14.000 kvadratmeter hulldekker, 18.000 kvadratmeter med vegg og 20.000 kvadratmeter med tak. 

God flyt i byggeprosessen

- Har dere møtt på spesielle utfordringen i forbindelse med byggingen? 

- Utfordringer vil alltid dukke opp, men i godt samarbeid med alle involverte har det ikke hindret god flyt i byggeprosessen. Prosessen for batteriproduksjon stiller unike krav til bygget. Det har vært behov for aktiv pågående prosjektering under byggeperioden som krever rask handling for å opprettholde fremdriften. Krevende, men spennende og givende. I snitt har det blitt produsert 190 m2 tett bygg hver dag siden første søylen ble montert, svarer prosjektlederen.

- Straye Stålbygg fra Fredrikstad er en stor og viktig underleverandør når fabrikken skal bygges. Det blir store dimensjoner, forteller prosjektleder, Salmir Berbic.

Det er Siva Morrow Eyde Energipark AS som har skrevet kontrakt med Veidekke for oppføring av fabrikken. Totalentreprisen er verdt i underkant av 400 millioner kroner ekskl. mva. 

25 ansatte i sving

Berbic opplyser til Metalsupply at litt mer enn 25 av Straye Stålbyggs ansatte har vært i sving på batterifabrikken, og at bemanningen har vært noe justert i forhold til generell framdrift.

Mange prosjekter: Straye Stålbygg er involvert i flere større prosjekter for tiden, blant annet Nexans High Voltage i Halden. Foto: Straye Stålbygg

Straye Stålbygg har 60 ansatte i produksjonen og 15 ansatte i administrasjonen.

 I tillegg til batterifabrikken er Stray Stålbygg involvert i en rekke andre prosjekter, blant annet Volvo Maskins nye hovedkontor i Oslo, OLD-byggene i Drøbak, Nexans High Voltage i Halden, IKEA Vestby, Sport1 og OneMed.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078