23948sdkhjf

Remota skal fjernstyre ubemannet fartøy

Haugesund-selskapet Remota AS har blitt tildelt en kontrakt fra USV AS, som er et selskap som investerer i- og eier ubemannede fartøy (USV-er), for å operere og håndtere fjernstyrte offshoreoperasjoner for den første USV-en som skal settes i drift i 2025.

– I dag opererer vi en rekke undervannsroboter fra vårt Remote Operations Centre, og vi har begynt å fjernstyre undervannsdroner også. Å utvide Remotas tjenestetilbud til USV-er et naturlig neste steg, sier Sveinung Soma, administrerende direktør av Remota AS.

Den første USV-en skal styres fra Remotas landbaserte senter for fjernstyrte operasjoner i Haugesund. I drift vil både mannskap og ROV-operatører sitte samme i et fjernstyrt operasjonssenter på land.

I drift 2025

Planen er at den første USV-en skal være i drift i 2025, og deretter leies ut til DeepOcean, som skal bruke USV-en til subsea IMR-arbeid for offshore fornybar- og olje- og gassnæringene.

Remota har nylig sikret avtaler med fergeoperatører som har som mål å utvikle fjernstyrte maritime operasjoner samt halvautonome og autonome operasjoner av skip.

Kilde: Pressemelding fra Remota

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109