23948sdkhjf

Flere 100 bygningsarbeidere skal bygge Morrow batterifabrikk i Arendal

- Utfordrende med hensyn til boligsituasjonen, sier næringssjef Kåre Andresen i Arendal kommune.

NRK skriver at om lag 700 eksterne arbeidere skal bygge den nye batterifabrikken til Morrow Batteries utenfor Arendal.

Prosjektet er svært viktig for regionen, og vil skape nye arbeidsplasser både under selve byggingen av fabrikken og når fabrikken står ferdig.

Boligsituasjonen

- Det vi har fått beskjed om det er at det vil være om lag 200 bygningsarbeidere som skal bygge selve bygget, og nærmere 200 sør-koreanske montører. Det mest utfordrende for oss som kommune er at med så mange nye arbeidere på en gang, vil være boligsituasjonen, sier næringssjef Kåre Andersen i Arendal til metalsupply via e-post.  Han understreker også betydningen av at dette er et viktig prosjekt for hele regionen.

Bygningsarbeiderne skal ifølge næringssjefen Veidekke som hovedentreprenør ha hovedansvaret for, og dermed løse boligsituasjonen for bygningsarbeiderne.

Boligrigg

- Men Morrow må ordne for bolig til de koreanske montørene. De skal kun være her i noen måneder, og skal bo i en egen boligrigg på tomta, kalt Eyde House, sier Andersen til Metalsupply.

Bygg- og anleggsbransjen i Arendalsregionen er som resten av landet hardt rammet den økonomiske situasjonen i landet.

- Jeg er kjent med at flere byggefirmaer og byggevarehus sliter på grunn av lav boligbygging, og da blir store industriprosjekter som batterifabrikken svært kjærkomne, sier næringssjefen.

Godt samarbeid: Næringssjef Kåre Andersen i Arendal kommune sier at kommunen har et godt samarbeid med Morrow, NAV, Univsersitetet i Agder og Fagskolen i Agder for å skaffe den rette kompetansen til den nye batterifabrikken. Foto: Arendal kommune

Godt samarbeid for rekruttering

- I hvilken grad kan kommunen bidra med å skaffe arbeidskraften som Morrow har behov for under byggingen av fabrikken?

- Det er etablert et godt samarbeid mellom Morrow, kommunen, NAV, Universitetet i Agder, Fagskolen i Agder og videregående skoler. Skal Norge lykkes som batterinasjon må vi tenke langsiktig, gjennom utdanning på alle nivå. Fra kommunens side er det viktigste vi gjør å fremstå attraktive, ha gode programmer for å tiltrekke oss ekstern kompetanse, og sikre at de som kommer blir værende her. Og vi må sikre at partnerne til Morrows ansatte får seg jobb, og at vi har nok plass på vår internasjonale skole. Vi har bl.a. opprettet Welcome Hub Agder, som har en rekke tiltak for nyinnflyttere, avslutter næringssjefen i Arendal kommune.

Morrows pilotfabrikk skal stå ferdig neste år, og blir på rundt 25.000 kvadratmeter.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079