23948sdkhjf

Ocean GeoLoop kunngjør vellykket 3000-timers milepæl for karbonfangst

Ocean GeoLoop AS kunngjør en vellykket passering av milepæl 3000 timers drift av karbonfangstpiloten ved Norske Skog Skogn.

Selskapet er nå klar til å forfølge kommersielle avtaler.

– Vi er stolte av å kunngjøre at vårt utviklingsprogram har nådd 3000-timers milepælen for sikker drift av vår karbonfangstpilot på Norske Skog Skogn. Å ha et autonomt karbonfangstanlegg uten skadelige kjemikalier eller behov for restvarme, er egenskaper som er høyt verdsatt av våre industripartnere. Etter denne vellykkede milepælen ser vi frem til å bruke resultatene i en kommersiell setting, sier Odd-Geir Lademo, administrerende direktør i Ocean GeoLoop.

Langsiktig testing

Den langsiktige testingen har gitt ytterligere bevis på at karbonfangstteknologien er svært robust i industriell skala og under industrielle forhold. Piloten har vist solid ytelse knyttet til industriell robusthet, også når den kjøres autonomt over lengre perioder.

– Vi gratulerer Ocean GeoLoop med milepælen 3.000 driftstimer ved deres pilotanlegg på Skogn. Vår drift har ikke blitt påvirket gjennom testperioden. Norske Skog er klare til å redusere vår biogene CO2, og ser frem til de videre resultatene av Ocean GeoLoops karbonfangstvirksomhet, sier Håvard Busklein, administrerende direktør i Norske Skog Skogn AS.

Kilde: Pressemelding fra Ocean GeoLoop

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094