23948sdkhjf

Kriserammet Harstad-verft skal oppgradere «Harstad»

Hamek – Harstad Mekaniske Verksted – har fått i oppdrag å oppgradere kystvaktskipet «Harstad».

Kostnadsrammen for jobben er på 235 millioner kroner.

Harstad-bedriften har vært under hardt press etter sanksjonene som ble innført mot Russland.

Mistet Russland-kunder

Verftet har nemlig hatt en stor andel russiske kunder, men disse ble borte etter at Russland invaderte Ukraina og Norge innførte sanksjoner.

Men mandag kunne adm. dir. Jan Oddvar Olsen ved Hamek juble.

- Vi er svært glade for å få denne kontrakten. Vi har tapt mye penger på grunn av sanksjonene. Og vi har brukt pengene vi tjente i fjor til å holde folk i arbeid, sier han til NRK.

Til Metalsupply sier han at de er i en tidlig fase, og ønsker ikke dele for mange detaljer om kontrakten, men han opplyser oppgraderingen vil føre til at mange leverandører vil få oppdrag, også mange lokale.

- Siden vi er inne i en tidlig fase ønsker vi ikke gå ut med navn før avtaler er gjort, sier han.

Hamek har ca 100 ansatte, og majoriteten av de ansatte er sikkerhetsklarerte. 

- Vi har løpende avtaler med FLO fra tidligere og har lang erfaring i samarbeid med Sjøforvaret og Kystvakten. Kontrakten er viktig for bedriften vår, den gir oss et perspektiv på oppdrag mer enn et år frem i tid, sier han til Metalsupply.

Av hensyn til beredskapen

Tildelingen ble kjent da forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) besøkte Hamek mandag.

– Det er av hensyn til beredskapen at vi tildeler Hamek denne kontrakten, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Både han og regjeringen er kjent med utfordringene Hamek har hatt etter Norge innførte Russland-sanksjonen

– Vi vil sikre at Nord-Norge har både tilstrekkelig stor tørrdokk og trygghetsklarert personell til å ta imot større militære fartøyer, sier forsvarsministeren videre.

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.844