23948sdkhjf

Norwegian Crystals skulle ansatte 430 – nå er de konkurs

Solcellebedriften Norwegian Crystals er konkurs. Det skjer etter at hjørnesteinsbedriften i Glmofjord så sent som i mars i år skulle øke antall ansatte fra 70 til 500.

Men slik gikk det ikke.

En milliardavtale i mars skulle redde bedriften, som fra før hadde slitt med få kunder slik at mange av de ansatte var permitterte. Milliardavtalen skulle sørge for at staben skulle økes fra 70 til 500.

Fikk melding via e-post

Nå melder flere medier, deriblant NRK, at bedriften er konkurs.

Melding om konkurs gikk ut til ansatte via en e-post mandag formiddag, og hovedtillitsvalgt Sandra Roksøy sier at det er trasige nyheter å få. Men hun legger til overfor NRK at det ikke var helt uventet at meldingen kom, i og med at bedriften har slitt lenge.

I en pressemelding skriver styret i Norwegian Crystal at lenge har søkt langsiktig egenkapital for å finansere den planlagte ekspansjonen, men at dette ikke har ført fram.

Førte ikke fram

«Men mange ulike faktorer har forhindret en slik løsning. Dessverre har betydningen av monokrystallinsk silisium ingot-produksjon, og Glomfjord som produksjonssted, for norsk industri og europeiske ambisjoner for fornybar energi, blitt erkjent for sent», skriver styret videre.

Det bor om lag 1000 mennesker i Glomfjord, og dersom Norwegian Crystals planer fra mars hadde blitt en realitet, ville om lag halvparten av innbyggerne jobbet for solcellefabrikken. Men slik det altså ikke når bedriften nå har begjært oppbud.

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14