23948sdkhjf

Løp 10 mil etter salg av industriroboten WelderMate

Alexander Johansen og Bjørn Audun Risøy fra MOMEK Group, og Finn Oscar Karlsen fra Pioneer Robotics utgjør ledertrioen i teamet som har utviklet WelderMate, en ny sveiserobotløsning for industrien.

Eramet i Kvinesdal har kjøpt WelderMate, og dette utløste en gammel avtale trioen hadde seg imellom.

Nå er første robotløsning solgt til Eramets smelteverk i Kvinesdal, og dette utløste en to år gammel avtale.

Avtale om å løpe

Trioen er glad i å løpe, og de hadde avtalt at når WelderMate ble solgt til Eramet så skulle de feire salget med å løpe turen fra Kristiansand til vakre Kvinesdal.

Teamet valgte å løpe Barnevandrerstia, en sti som de fattige barna fra gårdene vest i Agder ble sendt ut på for å skaffe seg mat og jobb for å overleve i vanskelige tider.

- Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med den flotte og innovative bedriften Eramet. De tar nå i bruk MOMEKs WelderMate, en robotisert sveiseløsning for elektrodemantler på smelteovner. Tirsdag er det møter med trivelige og fremoverlente folk i Eramet Kvinesdal og vi gleder oss, sier Bjørn-Audun Risøy.

WelderMate: MOMEK og Pioner Robotoics har utviklet WelderMate, en ny sveiserobotløsning for industrien. Nå er første robot levert til Eramet. Foto: MOMEK Group

500 ansatte

MOMEK Group har hovedkontor i Mo i Rana og er en totalleverandør i Nord-Norge av mekaniske produkter og tjenester til både landbasert industri og offshore. Konsernet har ca. 500 ansatte og omsatte for 690 millioner kroner i 2022. Konsernet har også virksomhet i Sverige, Finland, Litauen og Romania.

WelderMate er et patentert autonomt robot-sveisesystem utviklet av MOMEK. WelderMate utfører sveiseoppgaver på elektrodekapslinger i industrielle smelteovner mens ovnen er i drift. WelderMate forbedrer operatørens arbeidsforhold ved å redusere eksponering for støv, støy, gasser og statisk arbeid. WelderMate skal også bidra til reduserte driftskostnader, økt kvalitet på sveis, redusert CO2-utslipp gjennom forbedret ovnsdrift, redusert forbruk av sveisematerialer samt redusert energiforbruk.

Kilde: Pressemelding fra MOMEK

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062