23948sdkhjf

Nye rigger forlenger levetiden på Oseberg og Gullfaks

Lisenspartnerne for Gullfaks- og Oseberg-området anskaffer to nye oppjekkbare rigger. Riggene skal bidra til økt utvinning og utvidet levetid for feltene.
Samsung Heavy Industries og drilling contractor KCADeutag Drilling Norge er tildelt kontrakten for bygging og drift av to Cat J-rigger. Oppstart er ventet i 2016-2017.

Kontrakten gjelder for en innledende periode på åtte år, med opsjon på forlengelse i 4x3 år. Driftskontraktsverdien er i størrelsesorden 900 millioner dollar for den innledende kontrakten.

Anskaffelsen av Cat J-rigger er en del av Statoils langsiktige riggstrategi for å forynge riggflåten, sikre langsiktig riggkapasitet og redusere borekostnader for å øke utvinningen på norsk sokkel.

Boring av flere brønner er det aller viktigste tiltaket for å øke utvinningen fra feltene og nå Statoils ambisiøse mål om en gjennomsnittlig utvinningsgrad på 60 prosent på feltene på norsk sokkel.

− Dette er en viktig milepæl både for Oseberg og Gullfaks. Tildelingen vil sikre nødvendig riggkapasitet til begge lisensene til svært konkurransedyktige priser. Reduserte borekostnader er viktig for å øke utvinningen og opprettholde produksjon på Oseberg og Gullfaks i flere tiår, sier Øystein Håland, områdedirektør for Drift vest i Statoil i en melding.

Både Gullfaks og Oseberg har langsiktig behov for riggkapasitet, og det forutsettes at de nye riggene vil drive virksomhet på disse feltene i en lang periode. Borekostnadene vil reduseres betydelig som følge av eierskapsmodellen. Dette vil øke robustheten til boremålene og til og med gi flere boremål som ikke ville vært lønnsomme uten denne nye modellen.


Nye skreddersydde rigger
De nye Cat J-riggene vil kunne operere i værutsatte områder, på havdyp fra 70 til 140 meter og med borelengder på opptil 10.000 meter. Riggene er basert på utprøvd teknologi, men er optimalisert for å gi mer effektiv boring og komplettering av undervannsbrønner sammenlignet med den eksisterende flåten av oppjekkbare rigger.
Hovedoppgaven vil være boring og komplettering av produksjonsbrønner.

Lisenseierskapsmodellen er utviklet i tett samarbeid med lisenspartner Petoro.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125