23948sdkhjf

Johan Castberg-prosjektet utsettes

Statoil vil utsette investeringsbeslutningen for Johan Castberg-prosjektet i Barentshavet.
Statoil angir som begrunnelse at det er usikkerhet knyttet til ressursestimat og investeringsnivå.

- I tillegg har Regjeringen nylig foreslått å redusere friinntekten i petroleumsskatten, noe som reduserer attraktiviteten til fremtidige prosjekter, særlig for marginale felt og felt som krever ny infrastruktur. Dette gjør det nødvendig med en ny gjennomgang av Johan Castberg-prosjektet, sier Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon i Norge i en pressemelding.

Lisenspartnerskapet har tidligere i år besluttet konsept for utbyggingen, med ny oljeterminal ved Veidnes utenfor Honningsvåg i Finnmark.

Det er varslet at statsstøtteregelverket vil bli benyttet for å legge til rette for ilandføring av olje og gass i nord, slik det ble gjort i Snøhvit-saken.

Dette er imidlertid ikke konkretisert og fremlagt som en del av forslaget som nå ligger til behandling i Stortinget. Støttetiltak vil kreve notifikasjon til og godkjenning av ESA, noe som innebærer betydelig usikkerhet for prosjektet på nåværende tidspunkt.

- De oppdaterte prosjektestimatene og den nye usikkerheten i de skattemessige rammebetingelsene gjør det nødvendig å vurdere hvilke konsekvenser dette kan ha for utbyggingsløsning, sier Michelsen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094