23948sdkhjf

23.000 tonn forlater verftet

To år har det tatt Kværner Verdal å ferdiggjøre boreriggunderstellet Odin
Det 23.000 tonn tunge og 160 meter lange understellet har vært noe av en utfordring å bygge for Kværner Verdal som aldri før har bygget noe med så svære dimensjoner, skriver Trønder Avisa.

– Alt er stort og svært ved dette prosjektet. Vi har hatt mye folk på jobben, på det meste 600 på én gang når det var som mest hektisk. Og verftet har ikke hatt noen fraværsskader på dette prosjektet, sier Kværner Verdals prosjektleder Jonny Aune.

Odin blir nå fraktet til Ridge-feltet på den britiske sokkelen, og for mottakeren oljegiganten BP er dette et av de største understellene de har kjøpt noensinne.

– Jeg var personlig glad for at Verdal fikk oppdraget. Kværner Verdal var det eneste verftet som hadde kapasitet til å bygge to jacketer parallelt. For BP betyr det at vi kunne ha en prosjektorganisasjon på verftet i stedet for to på forskjellige verft. Dessuten får vi levert begge jacketene samtidig fra et verft vi vet leverer i rett tid. Det har vi spart mye penger på, uttaler PP’s prosjektleder Chris Reese til avisen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111