23948sdkhjf

Offshore-selskapet AS Nymo vant næringspris

Grimstad-bedriften Nymo fikk torsdag kveld tildelt Sparenbanken Sørs næringspris for 2022.

Nymo er en hjørnesteinsbedrift i Grimstad.

Selskapet har også en egen større avdeling i Eydehavn ved Arendal. Selskapet har 300 ansatte.

Får pris for omstilling

Nymo får prisen fordi selskapet har tatt viktige og store grep i omstillingen til det grønne skiftet, og spesielt har de utvinnet løsninger for havvind.

Bidrar til lokalsamfunnet Helse, sikkerhet og et godt arbeidsmiljø, basert på åpenhet og tillit, står høyt på agendaen i AS Nymo.

– De har gjennom flere generasjoner skapt arbeidsplasser, produkter og teknologi med god lønnsomhet – og har opparbeidet seg høy tillit for allsidighet, pålitelighet og høy kvalitet. Juryen har merket seg at de utviser et stort samfunnsansvar, gjennom betydelige økonomiske bidrag til lag, foreninger og ulike arrangementer i nærområdet, forteller Bergskaug.

Lavere forurensning

Satser på havvind Effektiv energiutnyttelse og krav til lavere forurensing har i mange år vært viktig for bedriften med store ambisjoner innenfor bærekraft. Omstillingen til det grønne skiftet har pågått i flere år, noe juryen har vektlagt i sin vurdering.

Næringsprisen er på 200.000 kroner,  pengene må brukes til å utvikle bedriftskulturen.

Kontrakt

For få dager siden ble det kjent Nymo skal bygge avansert utstyr til ny plattform på det Aker BP-opererte Valhall-feltet i Nordsjøen.

Dette arbeidet sikrer høy aktivitet, en tredobling av antall lærlinger og full sysselsetting i flere år framover for offshoreselskapet Nymo med base i Grimstad og Arendal.

Hjørnesteinsbedrift: AS Nymo er en hjørnesteinsbedrift i Grimstad, som nå satser mer på havvind. Foto: Nymo

En modul på rundt 1000 tonn som skal bygges hos Nymo i Grimstad. NOV er hovedleverandør og har inngått en intensjonsavtale med Nymo om å bygge MEG-modulen i Grimstad.

Også bro-kontrakt

I tillegg er Nymo tildelt kontrakt for bygging av broen som skal forbinde den nye Valhall PWP-plattformen med eksisterende Valhall feltsenter. Broen blir i overkant av 100 meter lang med en vekt på rundt 1200 tonn, og vil bli bygget ved Nymos anlegg på Eydehavn i Arendal. Denne kontrakten er tildelt av Aker Solutions.

AS Nymo ble etablert i 1946, kjøpt opp av Ugland familien i 1956 og er en del av J. J. Ugland Companies. Bedriften er en solid hjørnesteinsbedrift i regionen, med over 300 ansatte og flere lærlinger. De har spesialkompetanse på offshore borepakker, prosessmoduler, boligmoduler, gassturbineksos- og luftinntakssystemer, og undervannsenheter.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078