23948sdkhjf

Pannefabrikken BMI Produksjon Norge har permittert ansatte

Fem ansatte ved BMIs avdeling i Årdal har vært permittert siden mai.

Årsaken til permitteringene skal være lavere aktivitet i byggebransjen, som igjen har ført til lavere etterspørsel av produktene som BMI Produksjon Norge leverer.

Lavere aktivitet

– Som et resultat av dette, er salget lavere enn forventet. Vi har derfor bestemt å midlertidig permittere ansatte i Årdal fram til starten av september, sier adm. dir. i BMI Group, Mette Andersen Bjerk, til Strandbuen.

Av de 25 ansatte ved pannefabrikken i Årdal er det altså fem ansatte som er permitterte.

Det er ikke første gang fabrikken har måttet gå til det skritt å permittere ansatte, og formann og tillitsvalgt Morten-Aleksander Garheim, sier til avisa at han også tidligere har vært permittert i flere runder.

BMI produserer og leverer takpanner i stål, noe som gjørt at taksteinene får en mye lettere vekt enn tradisjonell takstein som er av naturstein (takskifer, som regel av fyllitt, eventuelt andre typer skifer), glass, brent leire (taktegl), eller betong.

- Går seg nok til

- Jeg regner med at det går seg til også denne gang. Jeg føler at jobben er trygg, og har god tro på at de permitterte kommer tilbake i jobben, sier han.

Det er til sammen sju ansatte ved produksjonen i Årdal.

Bedriftens tall for 2022 er ennå ikke tilgjengelig på Proff.no, men de seneste tilgjengelige tallene viser at fra 2019 og fram til 2021 har driftsresultatet gått ned – fra om lag 20 millioner kroner i minus i 2019 til et underskudd på 14,3 millioner kroner for to år siden.

Kilde: Strandbuen

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079