23948sdkhjf

Forskiningsinstitutt fornøyd med nytt arktisk petrosenter

- En merkedag for landsdelen, søkergruppen og Norut. Slik oppsummerer Noruts konsernsjef Ivan C. Burkow etableringen av et nasjonalt senter for petroleumsforskning i Arktis.
I forrige uke kunngjorde Olje og energiminister Ola Borten Moe at et nytt forsknings- og kompetansesenter for petroleumsvirksomhet i nordområdene og Arktis legges til Universitetet i Tromsø.

Petroleumssenteret kommer til å bestå av seks forskningsmiljø i Nord-Norge og Stavanger: Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Finnmark, Norut, Akvaplan Niva, Universitetet i Stavanger og IRIS.

Konsernsjef Ivan C. Burkow i Northern Research Institute (Norut) er en av partnerne i det nye petroleumssenteret. Han oppsummerer etableringen slik:

- Dette er en merkedag for landsdelen, søkergruppen og Norut. Beslutningen om et petroleumssenter står sentralt for å sikre relevant kunnskap til petroleumsnæringen som flytter tyngdepunktet nordover, uttaler Burkow i en pressemelding. .

Samarbeid med Stavanger
Regjeringen bidrar med 50 millioner til petrosenteret fordelt på de fem første årene, med mulig forlengelse i ytterligere tre år. Fylkesrådet i Troms lovte i vinter 17,8 millioner til Universitetet i Tromsø dersom senteret ble etablert.

Norut har lang erfaring med petrorelatert forskning og arktisk forskning, og har blant annet fulgt utbyggingene av Snøhvit og Goliat tett.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062