23948sdkhjf

H2 Green Steel må skaffe jernmalm fra Brasil og Canada

Dette til tross for at gruveselskapet LKAB driver utvinning av jernmalm 15 mil unna.

H2 Green Steel skal produsere «grønt stål» ved sitt anlegg i Boden i Nord-Sverige.

Bare 15 mil unn aligger LKABs jernmalmgruve. Men H2 Green Steel og LKAB kom ikke til enighet om en avtale, og det betyr at H» Green Steel må hente sin jernmalm fra Brasil og Canada.

Store forsinkelser

Det er High North News som skriver dette. Bakgrunnen for at H2Green Steel må gå til Brasil og Canada for å få tak i jernmalm, er at LKAB opplever forsinkelser. Selskapet uttrykker bekymring rundt kapasiteten på Malmbanen. Dette er en strekning som frakter jernmalmen fra LKABs gruver til både Narvik og Luleå i Sverige.

På grunn av dette har H2 Green Steel inngått avtale med canadiske Rio Tinto’s Iron Ore Company og brasialianske Vale om levering av jernpellets. Disse vil bli fraktet til Luleå i Nord-Sverige.

Avtale raskt

Til SVT sier presseansvarlig i H2 Green Steel at selskapet har behov for en avtale raskt, fordi det vil sikre finansieringen og framdriften til prosjektet.

-Vi kan ikke vente der når det tar lengre tid enn vi håpet på når det gjelder avtaler om svensk malm, sier presseansvarlig Karin Hallstan, til TV—kanalen. Hun understreker likevel at selskapet primært ønsker malm fra Sverige, og at døra er åpen.

Redusere CO2-utslipp

H2 Green Steels anlegg er tenkt å være fullt operativt i 2026. Selskapet satser i storstilt skala på produsere tilnærmet fossilfritt stål, og det kal brukes hydrogen til å redusere jernmalm til jernsvamp.

Dette skal redusere CO2-utslippene betraktelig, ifølge selskapet selv med opptil 95 prosent.

Kilde: High North News

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078