23948sdkhjf

Ny utdanning skaper innovasjonsaktører i egen bedrift

Industri- og bygg bransjene står for en betydelig andel sysselsetting og velferd i vårt samfunn. Denne fagskoleutdanningen er bestilt og utviklet i samarbeid med bransjen selv.

Det blir oppstart av studiet i uke 34.

– Vi trenger gode intraprenører i bygg- og industribransjen. Fagarbeideren som kombinerer eget fag med andre fagfelt som teknologi, økonomi og ledelse vil være attraktive i markedet. Målet er å sikre bærekraftig innovasjon for varig verdiskaping i eksisterende virksomhet, sier Tor Prøitz fra Borg Plast-Net, en av bedriftene som har bidratt i utviklingsarbeidet av studiet. 

Intraprenør

En intraprenør jobber internt i bedriftene for å sikre en kultur som fremmer innovasjon og bærekraft ved hjelp av konkrete verktøy. Intraprenøren skaper nye muligheter innen eksisterende virksomhet, alt fra private til offentlige virksomheter. Studie gir arbeidsgivere og fagarbeidere det løftet de trenger for å utvikle seg videre. Fagarbeideren studerer ved siden av jobb for å skape verdi for arbeidsgiver gjennom å bidra til tohendig innovasjon i eksisterende virksomhet. 

– For Norsk Industri er det viktig at opplegget er utviklet i samarbeid med representanter fra næringslivet for å sikre at innholdet i studiet er i tråd med arbeidslivets behov sier Tone Belsby, rådgiver i Norsk Industri.

Utviklet i samarbeid med bransjen 

Fagskolen i Viken er tildelt midler fra regjeringen for utvikling av dette bransjeprogrammet som er laget av arbeidslivet og for arbeidslivet. Med dette samarbeidet mellom Fagskolen i Viken og arbeidslivet vil en sikre at kompetansen som leveres er det som bransjen trenger. Studiet har Fagskolen i Viken utviklet i samarbeid med Norsk Industri, Byggenæringens Landsforening, Borg Plast-Net, Eker Group, MedTech Fredrikstad, Ungt Entreprenørskap Viken og Blender Collective. 

Et fleksibelt gratis studietilbud 
Innovasjon- og intraprenørskap for studiet har et totalt studieomfang på 60 studiepoeng, og er nettbasert kombinert med fysiske samlinger i Fredrikstad over 2 år. Studiet består av totalt seks emner. Hvert emne har et omfang på ti studiepoeng, og det er også mulighet for å tas enkeltvis med avsluttende vurdering.
 
Studiet har oppstart allerede i uke 34.  

Kilde: Norsk Industris hjemmeside

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109