23948sdkhjf

Hexagon planlegger å investere ytterligere 150 millioner

Hexagon Lincoln vil doble sin produksjonskapasitet i Lincoln
Veksten i det nordamerikanske markedet for større gassdrevne kjøretøy fortsetter i stort tempo. Den viktigste markedsdriveren er de lave prisene på naturgass som følge av utviklingen innen det nordamerikanske skifergassmarkedet.

Styret i Hexagon Composites ASA har derfor tatt en prinsippbeslutning om å investere i ytterligere kapasitetsøkning ved anlegget i Lincoln. Den planlagte produksjonslinjen forventes å gi en ny dobling av produksjonskapasiteten for CNG-beholdere til buss og lastebilmarkedet i forhold til andre halvår 2013. Dette tilsvarer en firedobling sammenlignet med kapasiteten i 2012. Den nye produksjonslinjen forventes å være operativ mot slutten av 2014.

Foreløpige beregninger peker mot en investering rundt 150 millioner kroner. Investeringen vil gi Hexagon Lincoln en automatisert og dedikert produksjonslinje rettet særlig inn for produksjon av trykkbeholdere for større kjøretøy.

- På grunn av det store markedspotensialet for trykkbeholdere til større kjøretøy i USA, ønsker vi å være i forkant med nødvendige investeringer for å møte kundenes behov. Vi ønsker å etablere en automatisert og kostnadseffektiv produksjonslinje for å oppnå størst mulig konkurransekraft, sier konsernsjef i Hexagon Composites, Tore J. Fjell i en børsmelding.

Ålesund-selskapet har også fattet et vedtak om å legge ut et obligasjonslån for å finansiere denne investeringen, samt andre mulige investeringer knyttet til utviklingen innen høytrykksområdet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063