23948sdkhjf

SE VIDEO: Her sprenges Bjørum sag bru

Gammel bru på E16 er blitt sprengt.

- Bjørum sag bru over Isielva ble sprengt ned i går - nå setter vi i gang med å bygge ny bru, forteller Statens vegvesen.

Byggingen av den nordgående brua var ferdig i vår, og nå er den tatt i bruk for både nordgående og sørgående trafikk på E16. Det skriver Tungt.no.

– Nå som vi har fjernet den gamle brua ved Bjørum sag, er vi klare til å sette i gang arbeidet med å bygge den nye brua for sørgående trafikk, sier May Bente Hiim Sindre, prosjektleder for E16 Bjørum-Skaret.

Store dimensjoner

Nye Isielva bruer vil bestå av to parallelle bruer på henholdsvis 228 (nordgående) og 241 meter (sørgående) lengde (inkludert landkarene). Begge bruene vil til sammen bestå av 22.000 tonn betong, stål og asfalt.

Når Isielva bru sørgående løp er ferdigstilt, vil trafikken på E16 over Isielva flyttes fra nordgående løp til sørgående løp etter planen i november/desember 2024.

– Dette må vi gjøre for å kunne ferdigstille Isielva bru nordgående løp helt, forklarer Hiim Sindre.

Dette arbeidet vil blant annet bestå av å erstatte midlertidig rekkverk med permanent rekkverk, legge siste lag med asfalt og påføre endelig veioppmerking på brua. Trafikken på E16 over Isielva vil gå på sørgående løp helt fram til hele veisystemet åpnes for trafikk i 2025. Da vil nordgående og sørgående trafikk på E16 fordele seg på begge bruene.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.25