23948sdkhjf

Aibel fikk overskuddsrekord i fjor

Aibel kan notere seg for den beste bunnlinjenoteringen i selskapets historie for 2022.

Aibel gikk nemlig med 915,4 millioner i overskudd, viser ferske tall fra selskapet.

 Det er Stavanger Aftenblad som melder dette.

Med 915,4 millioner kroner i pluss, er dette nesten tre ganger så mye som i 2021, da resultatet før skatt endte på 342 millioner kroner.

Svakere omsetning

Aibel er en toneangivende aktør innen oljeservicenæringen, og har blant annet spesialisert seg på å bygge og vedlike oljeplattformer.

Aftenbladet skriver at det sterke resultatet i fjor, ikke baserer seg på omsetningsrekord, fordi salgsinntektene i var 1,3 milliarder svakere enn i 2021. Men salgsinntektene i 2022 endte likevel på gode 10,9 milliarder kroner. Dette er likevel det dårligste inntektstallet siden 2018.

Kuttet kostnader

Men Aibel har vært flink til å kutte kostnader, og i fjor endte de samlede kostnadene på 9,8 milliarder kroner, noe som er to milliarder mindre enn enn foregående år. Dette bidrar til å forklare hvorfor bunnlinjen ble så god i fjor.

Aibel skal nå ferdigstille seks såkalte HVDC-plattformer, og ifølge selskapets årsrapport hadde Aibel ved utgangen av fjoråret en ordrekatalog til en verdi av 30 milliarder kroner.

Grønne prosjekter

13 av disse milliardene var i grønne prosjekter knyttet til vind og elektrifisering. Det er en økning på nesten 10 milliarder fra 2021.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.076